MEHMET SOYADIYOK

SAAT

15 Ocak 2013 Salı

AUDİ A9



AUDİ A9 2015' E HAZIR
En Pahalı Audi, Audi A9, 2015'e Hazır!







Alman lüks otomobil üreticisi Audi, birbirinden şık model seçeneklerinin arasına bir yenisini daha eklemeyi planlıyor. A9 etiketiyle satışa sunulacak yeni 4 kişilik coupe’nin Porsche’nin Panamera ile başlattığı Aston Martin Rapide’in de aynı kulvarda yarıştığı segmentte mücadele etmesi bekleniyor.

Son yıllarda, yeni tasarım anlayışının izlerini taşıyan modelleri ve özellikle süper spor otomobil pazarında hızlı bir çıkış yakalayan R8 modeli ile Alman üretici, yeni projeleri ve özellikle Avrupa ve Çin pazarındaki artan satış ivmesiyle, 2015 yılında Dünya’nın en büyük otomobil üreticisi olmayı hedefliyor.
 
Audi’nin en seçkin ve prestijli modeli olarak öne çıkacağı tahmin edilen A9, arkadan itişli Panamera ve Bentley Continental GT ile aynı şaseyi paylaşacak.
Yeni modellerin yanı sıra, alternatif enerji kaynakları konusunda da sıkı bir çalışma yürüten Audi mühendisleri, yeni A9’u 500 beygirin üzerinde güç üretebilen hybrid teknoloji ile güçlendirmesi ve A8 ve R8 V10’dan bile daha pahalı olacak yeni otomobilin Almanya’da €100,000 bedeliyle satışa sunulması bekleniyor.

Yeni A9 fikri otomobil severlerin genel olarak beğenisini toplasa da, ortak fikir Alman üreticinin Estoque konsepti üzerinde Lamborghini ile ortak çalışması yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder