MEHMET SOYADIYOK

SAAT

3 Ocak 2013 Perşembe

2013 FORD MONDEO


2013 FORD MONDEO


2013 FORD MONDEO PARIS’TE BOY GÖSTERIYOR



Ford, Paris Otomobil Fuarı’nda 2013 model Mondeo’yu tanıttı.
‘Tek Ford’ stratejisi ile geliştirilen araba, CD-segmentinde sedan, hatchback ve vagon versiyonlarda yer alacak. Kuzey Amerika’nın Fusion’u ile aynı gibi görünüyor, ancak adaptif LED ışkları ilave edilebilir. 

İç kısımda da Fusion’dan esinlenilmiş ancak yüksek kalite malzemeler ile birleşen tatmin edicitasarım, aracı çok daha çekici yapıyor. Seçenekler arasında birden çok koltuk ayarı, ‘MyFord Touch’ özelliği ve 5 cihaza kadar kaldırabilen WiFi alanı var. Ayrıca, aracın dikey veya paralel olarakotomatik park etmesine yarayan gelişmiş aktif park asistanı sistemi de tercih edilebiliyor.

Detaylı performans özelleştirmeleri henüz açıklanmış olmasa da, model 1.0 litrelik EcoBoost, 1.5 litrelik EcoBoost ve 2.0 litrelik EcoBoost gibi motor çeşitleriyle piyasada olacak. Dizel tarafına gelince, 1.6 litrelik TDCi, 1.6 litrelik ECOnetic ve 2.0 litrelik TDCi modelleri mevcut olacak. Ford birde 2.0 litrelik benzinli motorla 1.4 kWh’lik lityum-iyonu pile sahip bir hibrid modeli çıkarmayıplanlıyor.








































Yeni Ford Mondeo HAVA YASTILI EMNİYET KEMERİ 

Otomotiv sektöründe bir ilki gerçekleştiren Ford mühendisleri 

hava yastıklı (airbag) emniyet kemeri geliştirdiler. 


Merkezi’nde testleri tamamlanan hava yastıklı emniyet 

kemeri, (Inflatable Airbag Seatbelt) kaza durumunda baş, 

göğüs ve boyun bölgesine gelen darbeleri beş kata kadar 

azaltabilecek. Lansmanı bir takım sorunlar nedeni ile 

ertelenen 2013 Ford Mondeo bu yeni hava yastıklı emniyet 

kemerleri ile donatılacak.




Bugün Automotive News tarafından yayınlanan habere göre 2013 Ford Mondeo’nun lansmanı bir takım “iç” sorunlar ile ertelendi.
Üretimin Nisan 2013’de başlaması planlanıyordu ancak şirketin homologasyon ve özellik seviyeleri ile ilgili yaşadığı sorunlar lansman tarihinin değişmesine yol açtı. Yaklaşık üç aylık bir gecikmenin söz konusu olduğu bu nedenle ilk satışların önümüzdeki Mayıs veya Haziran ayında başlayacağı rapor edildi.
Biz daha önce de bildirdiği gibi yeni Ford Mondeo dünyanın ilk otomobil fuarı olması gibi çok büyük ve önemli bir rütbe taşıyan Paris Otomobil Fuarı’nda objaktiflerin karşısına geçecek. Amerika pazarına sunulan yeni Ford Fusion’dan farklı olarak hava yastıklı emniyet kemeri ile donatılacak olan Mondeo’nun motor seçenekleri henüz açıklanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder