MEHMET SOYADIYOK

SAAT

15 Ocak 2013 Salı

APPLE 5



Apple iPhone 5


Dünyanın en ince akıllı cep telefonu olan Apple iPhone 5 tamamen yeni baştan tasarlanan 7.6 mm inceliğindeki anodize alüminyum gövdesi ile daha önceki iPhone 4S modelinden yüzde 18 daha ince ve yüzde 20 daha hafif bir ürün. Yeni iPhone 5 cep telefonu 4 inç büyüklüğündeki Retina Display ekranı ile tamamen yeni baştan yeniden tasarlanmış bir model. LTE ve DC-HSDPA gibi son derece hızlı kablosuz iletişim özeliklerine sahip olan Apple iPhone 5 akıllı telefon dijital içeriğin çok daha hızlı indirebilmesine ve paylaşımına olanak tanıyor. iPhone 5 akıllı telefonun zaten oldukça popüler olan iSight dijital kamerası daha da iyi hale getirilmiş. Yeni baçtan tasarlanan iSight kamera inanılmaz bir optik performansı sergiliyor.
















Retina Ekranlı İPhone 5
Yeni 4 inç Retina ekranı ile iPhone 5 cep telefonu serinin daha önceki iPhone 4S modelinden daha fazla piksel ve çözünürlük sunarak çok daha üstün bir ekran deneyimi ve kalitesi sağlıyor. Ekranı daha uzun tasarlanması sonucunda Apple iPhone 5 tek el ile dokunmatik işlemler ve sayfa kaydırmaları gibi işlemlerde daha kolay kullanılabiliyor. Telefonseverler tüm bu gelişmiş özellikler telefonseverlerin geniş ekran HD kalitesinde video filmler, beş günlük takvim sayfası ve internet sayfaları gibi görüntüleri optimize edilmiş Retina ekranda  keyifle izlemelerine olanak tanıyor.











 iPhone 5 Kablosuz Bağlantı Özellikleri
Apple iPhone 5 akıllı telefon LTE ve DC-HSDPA gibi son derece hızlı kablosuz bağlantı özelliklerini destekliyor. Böylelikle telefonseverler internet içeriğini daha hızlı görüntüleyebiliyor, indirebiliyor veya kesintisiz olarak izleyebiliyor. En son LTE teknolojilerini desteklemek amacıyla Apple kendine özgü bir LTE çözümü geliştirerek cihazın yeni tasarımına uygun şekilde göz alıcı hızlarda bağlantı imkanı getiriyor. Apple tarafından yeni baştan tasarlanan A6 işlemci, 4 inç büyüklüğündeki yeni Retina ekran ve daha uzun pil ömrü gibi özeliklere sahip olan Apple iPhone 5 akıllı cep telefonunun yeni özelliklerinden maksimum performans ve etkili kullanım sağlıyor.



















Yeni iPhone 5 Özellikleri
Beyaz-Gümüş ve Siyah-Arduvaz renk seçenekleri ile gelen iPhone 5 akıllı telefon eylül ayı içerisinde satışa sunuluyor. iPhone 5 cep telefonunun bugüne kadar geliştirdikleri en güzel tüketici ürünü olduğunu ifade eden Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı Philip Schiller sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanılmaz sayıda yeniliği ve gelişmiş teknoloji özelliği son derece ince ve hafif bir gövde içerisinde mücevher gibi göz alıcı tasarım çizgileriyle ve 4 inç büyüklüğünde Retina Display ekran beraberinde yüksek hızlı A6 işlemci ve son derece hızlı kablosuz bağlantı özellikleriyle bir arada daha uzun pil ömrü eşliğinde telefonseverlerin beğenisine sunuyoruz."




























iPhone 5 ve 8 Megapiksel iSight Kamera
Tüm dünyada en popüler kameralardan bir tanesi olan 8 megapiksel çözünürlüklü iSight dijital kamera Apple iPhone 5 cep telefonunda daha da iyileştirilmiş. Yeni dijital kamera tamamen yeni baştan tasarlanarak inanılmaz bir optik performansa kavuşturulmasına rağmen şaşırtıcı şekilde Apple iPhone 4S modelindekine kıyasla yüzde 25 oranında daha küçük olarak geliştirilmiş. Apple iPhone 5 akıllı telefonun yeni iSight kamerası sahip olduğu safir kristal lens kapağı ile standart cam malzemeden daha ince ve dayanıklı bir yapı sergiliyor ve böylece çekimlerde kristal netliğinde dijital görüntüler elde edilmesine olanak tanıyor. iPhone 5 cep telefonunun yeni panorama özelliği sadece telefonu görüntü üzerinde ezdirmek suretiyle 28 megapiksel çözünürlüğe ulaşan göz alıcı manzara fotoğrafları çekme imkanı tanıyor.













Apple iPhone 5 Ses Özellikleri
iPhone 5 cep telefonunun gelişmiş ses özellikleri arasında daha yüksek kalitede ses amacıyla direkt mikrofon sistemine yer verilmiş. Bu sistem yeni gürültü engelleme teknolojisi ile arka plandaki gürültü seslerini hafifletiyor. iPhone 5 cep telefonu geniş bant ses desteği aracılığıyla daha keskin ses netliği ve dana doğal sesler sağlıyor. Apple'ın yeni EarPods özelliğine sahip olan yeni iPhone 5 cep telefonu göz alıcı tasarım çizgileriyle daha dayanıklı ve daha kaliteli akustiği ile üst sınıf kulaklıklarda görülen bir performans sergiliyor.




iPhone 5 özellikleri
Ayrıca geliştirilmiş görüntü sabitleme desteğine sahip yeni video fonksiyonu çekim ekranında 10 kişiye kadar insan yüzünü tespit edebiliyor ve video kayıt işlemi esnasında dijital fotoğraf çekebiliyor. Telefonun ön tarafındaki yeni FaceTime HD kamera inanılmaz kalitede FaceTime görüntülü görüşmeler yapılmasını sağladığı gibi kullanıcıların kendi kendilerini çekebilmelerine ve 720p HD kalitesinde video kaydedebilmelerine imkan veriyor. Apple iPhone 5 akıllı telefon iCloud'un Shared Photo Streams sistemi sayesinde dijital fotoğrafların kolayca paylaşılmasını sağlıyor.



iOS 6 işletim Sistemli Yeni iPhone 5
iOS 6 işletim sistemine sahip olan iPhone 5 akıllı telefon 200'ün üzerinde yeni kullanım özelliğine sahip olan bu işletim sistemi ile telefonseverlerin pek çok beklentisine cevap veriyor. Bu özellikler arasında Apple tarafından kartografisi tasarlanan yeni Maps uygulaması, adım adım navigasyon, telefon rehberi ve takvim destekli Facebook entegrasyonu, yeni dil destekleriyle Siri özellikleri, Siri ve Facebook destekli Photos, Safari veMaps uygulam enetgrasyonu ve iCloud üzerinden Shared Photo Streams paylaşım olanakları yer alıyor.




















Apple iPhone 5 Satış Fiyatı

Beyaz & gümüş ile siyah & arduaz renk seçenekleri ile gelen Apple iPhone 5 akıllı telefonun ABD satış fiyatları 16 GB modeli için 199 USD, 32 GB model için 299 USD ve 64 GB bellek kapasiteli modeli için 399 USD olarak belirlenmiş. Apple iPhone 5 akıllı cep telefonu 21 Eylül tarihinde ABD, Avustralya, Kanada, Fransa, Almanya, Hong Kong, Japonya, Singapur ve İngiltere'de satışa sunuluyor. Telefonseverler 14 Eylül Cuma tarihinden itibaren Apple iPhone 5 ön siparişi verebilecekler. Apple iPhone 5 cep telefonu 28 Eylül tarihinden itibaren ise dünya çapında 22 ülkede daha piyasaya sunuluyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder